top of page
Search

Konektuj se sa svojim Višim Ja

Konektuj se sa svojim višim ja

Većina ljudi koji svesno rade na sebi je čula/pročitala nekada negde savet sledećeg tipa: ,,Konektuj se sa svojim višim ja, zarad duhovnog rasta” ili ,,Odgovore na sva pitanja možeš dobiti od svog višeg ja” i slično, ali i dalje se pitaju gde je to ,,više ja”, šta je to ,,više ja” i kako stupiti u kontakt sa njim?


Šta je to ,,više ja”?

Više Ja, ili Više Sopstvo, može se definisati kao naše unutrašnje vođstvo koje je odvojeno od naše ličnosti (Ego, Niže Sopstvo).

Više Ja je naša istinska priroda: to je naš mudar, bezuslovno voljen, kreativan, celovit i večni unutrašnji centar.

Naše Više Ja potpuno prevazilazi naše uslovljene strahove, ograničavajuća uverenja, traume, rane i fiksacije ega. Ono zapravo predstavlja naše najautentičnije stanje bića sa kojim smo izgubili kontakt u savremenom životu. Dok su naša Viša Ja potpuno slobodna, ograničeni ego (ili ,,niže ja”) našu svest sputava, ograničava i blokira.

Naše više ja prevazilazi naš ego (um, intelekt) i ono je u konstantnoj jednoti sa Stvoriteljem.

Ovaj ,,deo” nas (iako nije ,,deo” ali naš ego ne pojmi tu celovitost, stoga u tekstu koristim izraze poput ovog) ima odgovore na sva naša pitanja i daje nam beskrajno savršene smernice onda kada od njega tražimo vodjstvo.

Konekcija sa višim ja donosi nam duhovnu rast i neophodna je na našem putu ka što prirodnijem i što svesnijem, načinu življenja.


Kako se konektovati sa svojim višim ja?

Postoji više načina a ja ću vam u ovom tekstu navesti neke od njih koji bi mogli najviše da vam služe.


1. Meditacija

Meditacija nam služi da udjemo u stanje proširene svesnosti u kom smo duboko opušteni i u kom je uticaj uma značajno smanjen.

U meditativnom stanju, naša svest je okrenuta ka unutra i mnogo je lakše tada uspostaviti komunikaciju sa svojim ,,višim ja”, nego li kada su nam oči otvorene i kada smo u potpuno budnom stanju u kom nam se pažnja rasipa na razne spoljne stvari...

Kako meditirati?

Pokušajte sa mindfulness tehnikama ili sa Transcedentalnom meditacjom (koju ja praktikujem i toplo vam je preporučujem, a nju možete naučiti samo uz kvalifikovanog učitelja Transcedentalne meditacije), ili pak sa nekim vodjenim meditacijama i relaksacijama koje možete pronaći na youtube-u.

Meditaciju koristimo kao uvodnu tehniku koja nam olakšava uspostavljanje kontakta i komunikaciju sa ,,višim ja”.


2.Postavljanje jasnih pitanja u meditativnom stanju svesti

Nakon što se opustite meditacijom (ili nekom vodjenom relaksacijom), postavite jasna pitanja svom ,,višem ja” i čekajte odgovor.

Odgovor će doći u vidu misli, slika ili osećaja u telu, sam od sebe (bez našeg svesnog truda).

Budite strpljivi, smirenog uma, i osluškujte. Doći će vam misli same od sebe i te prve misli koje vam dodju, a za koje osetite da dolaze iz više mudrosti, više svesnosti, tim mislima se vodite (dakle to su odgovori od vašeg višeg ja).


3.Pokušajte sa automatskim pisanjem

Ukoliko vam ne ide meditativni način komunikacije sa ,,višim ja”, pokušajte sa automatskim pisanjem.

Dakle, takodje počinjete komunikaciju uvodnim opuštanjem, dubokim disanjem ili kratkom meditacijom a zatim otvarate oči, uzimate papir i olovku i pišete svoje pitanje nakon čega dopuštate da vam odgovor sam dodje a vi ga zapisujete automatski (ne razmišljajući i ne analizirajući ono što vam je došlo). Pišite dok god odgovor dolazi, a kada osetite da ste odgovor dobili u celosti (iliti da je to to), prestajete sa pisanjem i tek onda ga pročitate ponovo polako i pažljivo i razmišljajte o tome što vam je vaše ,,više ja” reklo.


4.Konektujte se sa poljem srca

Za lakšu komunikaciju sa višim ja, konektujte se sa poljem srca na način što ćete staviti svoje dlanove na srce tj. na sredinu grudnog koša, zatvorićete oči i napravićete 10-ak dubokih, nežnih, suptilnih udaha i izdaha pri kojima ćete vizualizirati kako dišete kroz srce.

Vaše polje srca će početi snažno da vibrira i vaš um će se uskladiti sa frekvencijama talasa koje proizvodi vaše polje srca.

Uskladjenost uma i srca olakšaće vašu komunikaciju sa ,,višim ja”.


5.Koristite vizualizaciju i simbole

Vizualizirajte svoje ,,više ja” kao čistu belu svetlost ili kao neki simbol koji vama lično simboliše konekciju sa ,,višim ja” (npr. belo pero, andjeoska figura, oreol, zlatno naliv pero koje na zlatnom papiru ispisuje odgovore na vaša pitanja i slično). Na taj način će vaša komunikacija teći lakše.


Savet za kraj:

Kada god imate neku nedoumicu, neko pitanje ili potrebu za smernicom, vodjstvom i sl. komunicirajte sa svojim Višim Ja.

Ono ima odgovore na SVA vaša pitanja.

Od njega tražite smernice i vodjstvo, uvek, a načito pred donošenje važnih životnih odluka.

Neka vas vaše Više Ja vodi u življenju vaše svrhe iliti vaše misije na planeti Zemlji.

Svom višem ja poverite svoje isceljenje, kao i svoje želje za manifestaciju, i ono će ,,raditi” za vas, čak i dok um spava... :)


S ljubavlju,

vaš regresoterapeut

i homeopata,

Kristina Terzić
329 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page