top of page
Search

Vežba zračenja ljubavi i smanjivanja nivoa stresa u organizmu

Kroz ovaj blog članak delim sa vama vežbu disanja kroz srčanu čakru koja ima mnogo benefita. Ona harmonizuje naš srčani ritam, usklađuje levu i desnu moždanu hemisferu i prirodno nas uvodi u opuštenije i svesnije stanje, ispunjava nas ljubavlju i podiže nam vibraciju istog trena.Vežba se sprovodi na sledeći način:

  1. Dovedite u svest ono što vam stvara stres.

  2. DEFINIŠITE emociju vezanu za taj stres.

  3. Usmerite svoju pažnju na srce i srčanu čakru. Stavite prste desne ruke na centar grudnog koša, dakle dodirnite ga vrhovima prstiju desne ruke.

  4. Dišite duboko i nežno kroz srce, osećajte da dišete kroz srčanu čakru. Dišite suptilno, osećajte kako dah nežno protiče kroz središte srčane čakre, a možete i vizualizovati da dišete tačno kroz srce.

  5. OSEĆAJTE emociju koja vas čini srećnim, spokojnim, zadovoljnim, polako proizvedite emociju ljubavi (da biste proizveli emociju ljubavi i mira zamislite nekog ili nešto što volite i u čemu uživate).

  6. OSEĆAJTE I ZRAČITE LJUBAV; dozvolite da vas ona preplavi potpuno. Uživajte u tom osećaju narednih 10 minuta dok i dalje dišete kroz srčani centar, nežno i suptilno.Ova vežba se radi 10-15 minuta svakodnevno, te se nakon mesec dana stvaraju nove veze u mozgu izmedju mozdanih ćelija, što omogućava da na stres reagujemo mnogo smirenije, staloženije i svesnije.


Što duže vežbamo, vremenom se mi podsvesno prebacujemo na ovaj način disanja, te nam on postaje normalan, svakodnevan. To je ujedno i vežba kojom otvaramo svoje srce i privlačimo pozitivna iskustva u svoj život.


Ovu vežbu je kreirao HeartMath Institute, naučni institut koji preko kompjutera povezanih sa satelitima meri energetsko polje Zemlje. Ovaj institut je vršio ispitivanja stanja energetskog polja Zemlje u momentima kada veliki broj populacije na Zemlji gaji istu emociju (kao na primer u ratovima, prirodnim katastrofama i sličnom). Rađen je i eksperiment sa ovom vežbom zračenja ljubavi, u kome je učestvovalo more ljudi širom planete i utvrdjene su promene energetskog polja Zemlje uz porast na višu frekvenciju.


Dakle, imamo moć da menjamo i sebe i svet putem sopstvenih emocija! Stoga, menjajmo ga ljubavlju — onom ljubavlju koja jesmo, koju možemo da odašiljemo svesno, a koju možemo i da dišemo stalno, zahvaljujući ovoj vežbi.


S ljubavlju,

Vaša Kristina


Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page